Thee


Wat heb je nodig voor een overheerlijke traditionele chinese thee uit een mok of pot...

Thee pot of thee mok gemaakt van porselein of aardewerk. Eventueel een filter om de losse theeblaadjes op te vangen. Porselein zorgt dat de smaak goed behouden blijft en houdt de warmte beter vast.

Een zeef, het liefst van porselein of aardewerk of een metalen eitje.

Goede biologische losse thee.

Spa blauw of Bar le Duc.

Gebruiksaanwijzing

Was de porseleinen theepot/mok aan de binnenkant nooit af met afwasmiddel, spoel het om met water en laat het opdrogen.
Dosering: Chinese thee mok 200 ml 1 kleine theelepel, Chinese thee pot 900 ml 3 volle theelepels. Drie minuten laten trekken(niet langer).

Alvorens men de thee gaat zetten, vul de theepot met wat heet water, draai het water in de pot rond en giet het weg.

Kook het water het liefst van Spa blauw of Bar Le Duc, hoe beter de kwaliteit van het water, hoe beter de smaak van de verse thee.

Breng het water aan de kook en laat het een minuut afkoelen ter voorkoming van een bittere smaak. Giet het water over de theeblaadjes, sluit het af en laat het 5 minuten trekken.

Mocht de thee achteraf toch een bittere nasmaak hebben, giet het water na de eerste schenking weg en giet het nogmaals over met heet water.


 Thee

 Thee benodigheden






Euro 0.00



Aantal