Baking Soda


Baking Soda van het merk Arm & Hammer Baking  454 gram


Baking Soda van het merk Arm & Hammer Baking 454 gram


Een fijne oplosbare poeder witte poeder voor puur gebruik werkt sterk en schimmeldodend

Artikelcode: BS01Baking Soda werkt desinfecterend, sterk schimmeldodend, ontsmettend, blekend, verzorgend, ontspannend, ontgeurend en sterk reinigend.

Natriumwaterstofcarbonaat (natriumbicarbonaat, dubbelkoolzure soda) is een witte kristallijne stof die ook wordt gebruikt in bakpoeder als rijsmiddel in plaats van gist.

De meesten van ons weten dat Baking Soda gebruikt kan worden voor meer dan alleen het maken van zelfgebakken koekjes en andere deeg rijzen. 

Maar wist u dat Baking Soda minstens voor 65 verschillende manieren te gebruiken is.

Zuiveringszout maakt een perfecte stand-in voor vele persoonlijke verzorging, schoonmaken ontgeuren Van producten. De lijst van voordelen is lang.

Baking Soda is goedkoop, vrij van giftige chemicaliën, veelzijdig en effectief.

Het gebruik van Baking Soda (Natriumbicarbonaat,Baking Soda, zuiveringszout, of dubbelkoolzure soda) omvat verder een scala aan mogelijkheden met een geweldige toegevoegde waarde op het gebied van persoonlijke verzorging, reiniging van de huid, gebit en mondwater, een perfecte deodorant tegen transpiratiegeur en zweetvoeten.

BS wordt al meer dan 150 jaar als een zacht maar efficiënt reinigingsmiddel gebruikt voor de tanden. Het is een zacht mineraal dat gemakkelijk oplost in water, vriendelijk is voor de zachte weefsels in de mond en de moeilijk zichtbare tandplak verwijdert. BS verwijdert hardnekkige vlekken van koffie, thee, rode wijn en roken. Ook onder de tandvleesrand zonder aantasting van het glazuur of de tandhalzen. Doodt miljarden bacteriën in de mond en behoedt u voor het verkrijgen van een ‘zwarte’ tong welke vaak door de alcohol in mondwaters worden toegevoegd. Werkt goed tegen slechte adem.


Een uitstekend middel voor het reinigen en desinfecteren van basaltstenen, edelstenen, heaters, kwasten, spatels, het ontsmetten en schoonmaken van uw interieur maar ook voor de vuile was, een was die lekker ruikt wil nog niet zeggen dat het ontsmet en vrij  is van bacteriën.

Maar het gebruik van Baking Soda (Natriumbicarbonaat,Baking Soda, zuiveringszout, of dubbelkoolzure soda) is ook uitstekend voor huishoudelijk gebruik (het werkt sterk schimmeldodend) zoals:

het ontsmetten van  ‘bespoten’ groenten en fruit, vlees, kip en is. Een veelzijdig product voor het schoonmaken van talloze schoonmaak karweitjes in en om het huis. Het ontsmetten en reinigen van apparatuur (koffiezetapparaat, oven, magnetron etc.) goed voor in de vaatwasser (ontvet niet alleen de vaat maar zorg ook voor een schone afvoer). Een perfecte wasmiddel voor uw kleding en zorgt voor het verwijderen van allerlei muffe geurtjes die men kan bedenken.

Baking Soda (Natriumbicarbonaat,Baking Soda, zuiveringszout, of dubbelkoolzure soda) is een rijsmiddel voor deeg en beslag voor het behalen van een luchtig resultaat (gebruik de juiste verhouding uit het receptenboek). Bij gebruik van BS kunt u de gist weglaten. Tijdens het bakken reageert BS met andere ingrediënten en komt er koolstofdioxide vrij die ervoor zorgen dat het te bakken product luchtig wordt. Zure ingrediënten die deze reactie veroorzaken zijn onder andere: wijnsteenzuur, citroensap, yoghurt, karnemelk, cacao, azijn en honing. Baking soda, bakzout of Natrium Bicarbonaat kan als vervanging gebruikt worden voor bakpoeder, mits er voldoende zure ingrediënten in het recept gebruikt worden. De meeste bakpoeders bevatten bakzout gecombineerd met wijnsteen of citroenzuur.

Nederlandse benamingen:

Natriumbicarbonaat in pure vorm (NaHCO3)
Bakzout
Zuiveringszout
Natriumwaterstofcarbonaat
Dubbelkoolzure soda
Baksoda E500

Engelse benamingen:

Baking soda
Sodium bicarbonate
Sodium hydrogen carbonate
Bread soda
Cooking soda, bicarbonate
Soda, (sodium) bicarb

Bakzout of Baking Soda is niet hetzelfde als Bakpoeder (Baking Powder in het engels).

Bakpoeder is een mengsel van natriumbicarbonaat met citroenzuur of wijnsteenzuur. Het werkt hetzelfde als de natriumbicarbonaat (Baking Soda), alleen hoef je bij het gebruik van bakpoeder niet zelf te zorgen voor een zure ingrediënt om te mengen. 

Ook is bakzout of Baking Soda absoluut niet hetzelfde als Soda (Na2CO3) of huishoudsoda of natriumcarbonaat. In Engeland wordt Soda verkocht onder de naam: Washing soda, Sodium carbonate, Soda crystals, Soda ash en Soda carbonate.

Baking Soda, bakzout of Natrium Bicarbonaat komt van nature voor in het lichaam en in de natuur. Natriumwaterstofcarbonaat wordt in het lichaam in grote hoeveelheden geproduceerd door de alvleesklier om de zure maaginhoud te neutraliseren in de twaalf vingerige darm.

Baking Soda (Natriumbicarbonaat,Baking Soda, zuiveringszout of dubbelkoolzure soda) zit als hoofdbestanddeel verwerkt in maagtabletten tegen zuurbranden, de prik in alle frisdranken en in alle bruisproducten. 

Baking Soda (Natriumbicarbonaat,Baking Soda, zuiveringszout of dubbelkoolzure soda) moet men niet verwarren met Soda of huishoudsoda, deze wordt veelal gebruikt voor het reinigen en schoonmaken van diverse schoonmaak karweitjes, zoals het reinigen van aangekoekte pannen, vloeren,wandtegels, sanitair, ontvetten van glaswerk en het ontstoppen van de afvoer.

Soda of huishoudsoda is een chemische natrium verbinding en is een bijtende stof. Niet geschikt voor inname !

Hoe te gebruiken…een complete lijst wordt per mail verzonden.Als u kiest voor brievenbuspost dan gaat het product uit de originele verpakking en wordt het overgezet. Wij vragen aan u hiervoor een bijdrage van € 0,40 voor de nieuwe verpakking. Hier past twee Baking Soda in.
Euro 1.95
Kiest u voor brievenbuspost of pakketpost:


Aantal