Volgende >>


Argiletz klei super fijn groen (inwendige reiniging)AKI  300 gram


Argiletz klei super fijn groen (inwendige reiniging)AKI 300 gram


Om te detoxen

Artikelcode: AKIINWENDIGE KLEI (poedervorm)


Klei, behoort als aarde tot de vier basiselementen, is nodig om het leven in stand te houden en staat sinds mensenheugenis als een geneeskrachtig middel bekend.  Het is een vettige, vochtige aardesoort met een vaste, taaie structuur en bevat een groot aantal heilzame mineralen waarvan kiezelzuur het belangrijkste is en dat vaak voor meer dan 40% in klei aanwezig is. 

Verder bevat klei o.a.: magnesium, zwavel, chloor, fosfor, mangaan, calcium, ijzer, kalium, aluminium, natrium, zink, veel zuurstof en water. De mineralen komen in organische vorm in de klei voor, waardoor het lichaam ze gemakkelijk kan opnemen. De klei is verder rijk aan enzymen die het opnemen van de mineralen nog extra bevorderen. 

Door de jarenlange praktische ervaring zijn we verzekerd dat kleiaarde, machtige en geneeskrachtige eigenschappen bezit. Een kleiomslag doet niet alleen de pijn verdwijnen, maar absorbeert de pijn of anders gezegd, hij zuigt deze in zich op. Als de omslag wegneemt kleeft er vaak pus aan of slijm of gestold bloed of andere vreemde stoffen die de ziekte hebben veroorzaakt.
Bij inwendig gebruik, constateren we hetzelfde. In de maag en de darmen absorbeert de kleiaarde de gifstoffen, die daar door bacteriën zijn voortgebracht; ze maakt deze onschadelijk en voert ze af. 

De klei neemt de ontsteking weg, extraheert ziekteverwekkende en bedorven stoffen, absorbeert deze en reinigt aldus abcessen en verzweringen. Klei blijkt een uitstekend geneesmiddel te zijn tegen hoofdpijn, rugpijnen, ontstekingen, zwellingen, abcessen, vergiftigingen, verstuikingen, remt bacteriologische activiteiten, zorgt voor opruiming van onderhuidse bloeduitstortingen, stimuleert het immuunsysteem en verhoogt de weerstand.


In tegenstelling tot alle chemische antibiotica, die soms de microben doden, maar tegelijkertijd de gezonde cellen aantasten, verwijdert de klei de bacteriën en hun toxinen, maakt immuun tegen infecties, herstelt de cellen, zelfs die van oude of zieke mensen, zodat ze hun vitaliteit herwinnen en dit alles zonder enige nadelige bijwerking. 


Natuurlijk is het, met het oog op de samenstelling, erg belangrijk hoe en waar de klei wordt gewonnen. Bovendien mag de klei geen zand bevatten, dient ze zonder kunstmatige verhitting te worden gedroogd en zonder verdere bewerking te worden gebroken of vermalen.


Het inwendig gebruik van klei moet consequent gebeuren, het liefst steeds op hetzelfde tijdstip van de dag. De kuur mag niet worden onderbroken, maar worden volgehouden zolang de kuur loopt.


Al zijn de resultaten bij uitwendig gebruik voortreffelijk, het rendement bij inwendig gebruik is er niet minder om. De radioactiviteit, absorberend vermogen, antibacteriële werking en vitaliserende kracht doen wonderen bij alle aandoeningen van het spijsverteringsstelsel. 


De minerale zouten zijn waardevol voor personen die lijden aan bloedarmoede, lymfatische ziekten en zoutverlies, voor kinderen en zwangere vrouwen. In het spijsverteringskanaal absorbeert en neutraliseert het bedorven gassen, gistingen en infecties. Klei voert herstelstoffen aan, voert schadelijke stoffen en afval af en stimuleert de totale genezing.  


Om alle afvalstoffen goed uit het lichaam te verwijderen, is het drinken van kleiwater als reinigingskuur zeer zeker aan te bevelen, bijvoorbeeld twee keer per jaar,  één keer in het voor- en één keer in het najaar. Voor inwendig gebruik dient men gebruik te maken van in de zon gedroogde, zeer fijne klei in poedervorm.


Hoe te gebruiken (kuur van vier weken).


maak in de avond een mengsel door één plastic theelepel kleipoeder goed door een half tot driekwart gevulde beker of glas water (afgekoeld gekookt, bron of mineraal water, water uit de kraan bevat teveel kalk) te roeren. Sluit dit mengsel af met een schoteltje. Het mengsel, de volgende morgen, na nogmaals goed roeren, op een nuchtere maag opdrinken. Hierna een nieuw mengsel maken en dit minstens één kwartier vóór het avondeten opdrinken. Na 4  weken afbouwen tot 1 maal daags, op een nuchtere ochtendmaag. Drink na het mengsel over de hele dag voldoende water.

Voor kinderen is een halve dessertlepel voldoende. Het is goed om ook zeer kleine kinderen ingeval van diarree of verstopping van tijd tot tijd een lepeltje troebel kleiwater te geven. Dit water kan ook dienen als wormenverdrijvend middel.


Sommige mensen krijgen aanvankelijk door het innemen van klei last van verstopping, hetgeen wijst op vergevorderde vergiftiging van de darmen. In een dergelijk geval moet men tussen de maaltijden, veelvuldig kleine hoeveelheden klei water drinken. 


Vergiftiging van de darmen komt ook tot uiting in het gezicht en kan zich openbaren in: ontstoken puistjes, mee-eters etc. Kleipoeder kan ook gebruikt worden om zich in te baden als tonic en als tandpasta.


Inwendige is klei bovendien een zeer goede hulp bij het voorkomen en verbeteren van zwaktes en overgevoeligheden die samengaan met de minder gezonde westerse leef- en voedingswijze. De inwendige klei werkt reinigend, herstellend, neutraliserend, harmoniserend en vitaliserend op spijsvertering en stofwisseling. 


Het absorbeert vergiften en stimuleert de darmflora. De aanwezige sporenelementen zorgen voor een verbetering van het immuunsysteem, verhoogt de weerstand en vertraagt verouderingsverschijnselen.


U kunt ook voor dagelijkse onderhoud iedere dag in de ochtend op uw nuchtere maag klei drinken. Het drinken van inwendige klei is met name aan te bevelen bij zwangerschap, intensieve sportbeoefening, kinderen in de groei, tijdens herstelperioden, slechte voedingspatronen, diarree, misselijkheid, zware maaltijden,voedselvergiftiging vasten, langdurig synthetisch medicijngebruik (zoals de pil )in stress situaties, slechte stoelgang, alcoholmisbruik en vuil werk (gifstoffen, straling).


De darmen hebben een lengte van ongeveer ruim 9 meter, welke dagelijks bevuilt en uit evenwicht gehaald kan worden door o.a. ons voedselpatroon zoals het overmatig eten van vlees, teveel zouten, suiker, eiwit, conserveermiddelen, chemische toevoegingen, alcohol etc. Maar ook door gebrek aan beweging, stress, psychische problemen, bepaalde medicijnen zoals antibiotica maar ook door onregelmatig en gehaast eten en weinig kauwen dragen allemaal bij aan spijsvertering en darmstoringen.


Gevolg van spijsvertering en darmstoringen levert een opgeblazen gevoel, winderigheid, obstipatie, moeheid, irritatie en een flinke afname van 50% van onze weerstand op. 


Wanneer de gifstoffen zich in de darmen blijven ophopen, loopt men het risico  dat de vorming van gifstoffen zoals urinezuur, ammonia, boterzuur en stoffen die verantwoordelijk zijn voor darmkanker in de bloedbaan terecht komen met als gevolg er op diverse plaatsen in het lichaam klachten ontstaan. Een gezonde dikke darm betekent echter veel maar dan alleen maar een goede en probleemloze stoelgang.


Vervuiling van onze darmen lopen we niet op van de een op de andere dag, dit is en kan reeds jaren zijn opgebouwd welke aan de darmwand blijft plakken en een dikke laag vervuiling vasthoudt. Hierdoor worden goede stoffen niet opgenomen en gifstoffen uit de darmwand niet afgevoerd. 


Klei is o.a. inwendig en uitwendig te gebruiken als ondersteunende behandeling bij:

Lymfklier,- ader,- keelontsteking en gewrichtsontstekingen.  


Ader,- lymfvat,- en stofwisselingsaandoeningen.  


Stoornissen in de bloedsomloop.  


Uitputtingstoestanden.  


Chronische eczemen, gordelroos, jeugdpuistjes, acne, abcessen en steenpuisten. 


Insectenbeten, verbrandingen en open wonden. 


Vergiftigingen (door voeding of medicijnen). 


Dikke vastgekoekte lagen afvalstoffen in de darmwand. 


Ontstekingen, zwellingen, kneuzingen en botbreuken. 
        
Het reinigen van de dikke darm kan dan ook bij een groot aantal klachten uitkomst bieden. 

Het gebruik van inwendige klei is voor een ieder aan te raden want een gezonde darm levert een gezonde gezondheid op! 


Uiteraard is het drinken van water(zonder koolzuur) voor de voeding van het lichaam en de darmen even belangrijk voor het afvoeren van afvalstoffen. Het menselijk lichaam bestaat ruim 70 % uit water, wat zich bevindt in de lichaamscellen, bloed,lymfeklieren en in vele andere delen van het lichaam.


Per dag heeft het lichaam 1 liter water per 25 kg lichaamsgewicht nodig om het lichaam te ‘voeden’ en voor het afvoeren van afvalstoffen. Daarom is het super belangrijk voor een mens om voldoende water te drinken.

Advies: drink over de gehele dag kleine slokjes water per 25 kg gewicht heeft het lichaam 1 liter water nodig.


Gebruik de inwendige klei niet tegelijk met andere geneesmiddelen of vitaminen (wacht minimaal 2 uur) en nooit samen met laxeermiddelen.


Uiteraard kunt u altijd kiezen voor een darmspoeling.
Euro 6.95
Gaat u akkoord met brievenbuspost eigen risico:


Aantal